Történetünk

A cég története 1890-ben kezdődött, amikor Eduard Heusch elsőként a világon kifejlesztett egy olyan egyedülálló technológiát, melynek segítségével az igazgyöngyökhöz megtévesztésig hasonlító gyöngyöt lehet létrehozni, mesterséges úton. A gyöngyök létrehozása a tenger közelségét igényelte, ezért Mallorcán 1902-ben kezdték meg tevékenységüket. A gyöngyök készítéséhez szükségük volt kézműves mesterekre, valamint szakavatott női kezekre is a nyakláncok fűzéséhez. Az gyöngyből elkészült termékek olyan nagy sikernek örvendtek, hogy 1917-ben a New York- i Fifth Avenue-n megnyitották irodájukat, amelyek a mai napig is ott működnek. 1923-ban tovább tökéletesítették a technológiát, és az opálos kristálymagnak köszönhetően már az igazgyöngy csillogását és a szivárvány színeiben játszó természetes szépségét is könnyedén el tudták érni. Először 1927-ben látogatták meg királyi család tagjai a Majoricát,- XIII. Alfonso leányait, Beatrice-t és Maria Cristina-t, a Bourbon királyi-ház hercegnőit ejtették ámulatba a csodás Majorica ékszerek.

1937-ben elhunyt Eduard Heusch, így a cég irányítását fia, Eduard Heusch Camille vette át. A második világháború idején a Majorica volt az egyetlen cég, amelyik nem állt le a termeléssel, így piacvezető és meghatározó szerepet töltött be az egész világon. Ekkorra már több, mint 800 embernek biztosítottak munkát.

A folyamatos fejlesztéseknek és innovációknak köszönhetően 1952-ben megszületett a Majorica szerves gyöngy, amely egy teljesen új korszakot nyitott meg a gyöngyök történetében. A különlegessége, hogy ez az eljárás tökéletesen reprodukálja a kagylónak a természetes gyöngy létrehozására irányuló folyamatát. A mai napig ezzel az eljárással készítik a Majorica gyöngyöket. Az 1960-as években is rengeteg újítást bevezetett a cég: 1963-ban bemutatták ezüsttel és arannyal kombinált ékszereiket, így léptek be a dizájnékszerek piacára. 1973-ban megnyitották közvetlenül a gyár közelében a manacori üzletet, amely a szigetre látogató turistákat látta el. 1980-tól kezdtek el terjeszkedni a világ több pontján is, mára már több mint 100 országban vannak jelen ékszereikkel. 2007-ben a Manacor történelmi múzeum egy teljes kiállítást szentelt a Majorica gyöngyöknek.